ALTURIO 2015

FRIULI DOC AQUILEIA

It expresses velvety sensations of black fruit sweetened by notes of cherry and plum, tanned tobacco and ancient woods. A totally Friulian, autochthonous Refosco dal Peduncolo Rosso that expresses itself here with a harmonious elegance poised between the suavity of the bouquet, minerality and its full-bodied presence on the palate, leading to a sustained finish.

Caratteristiche principali

PRODUCTION AREA

Vigneti di proprietà in località Molin di Ponte.

GRAPES

100% Refosco dal Peduncolo Rosso.

COLOR

Intense ruby red with brilliant purplish hints on the rim.

SCENT

The nose is dominated by typical notes of small red fruits, blackberries, raspberries, blueberries. Warm hints of plum and cherry in alcohol harmonize with light balsamic notes. On the finish, lively spicy nuances blend with the notes of liquorice, vanilla, coffee and chocolate reminiscent of the nose, yielded by lengthy ageing in wood.

TASTE

The palate it is full, rounded, with great structure and an excellent balance between the natural acidity of Refosco and the great softness of the tannins, re-introducing the fruity and balsamic notes that fade as the spices emerge again on the finish.

Premi e riconoscimenti

Siamo lieti di condividere un riepilogo relativo agli ultimi premi vinti da questo rpestigioso vino.

2019

92 Points

contest
JamesSuckling.com
annata
2015

2018

91 Points

contest
JamesSuckling.com
annata
2015

2017

Gold Medal

contest
Asia Wine Trophy
annata
2013

2017

Gold Medal

contest
Berliner Wein Trophy
annata
2013

2017

90 Points

contest
JamesSuckling.com
annata
2013

2015

Gold medal

contest
Berliner Wein Trophy
annata
2011

ORARI DI APERTURA

Ca' Bolani è aperta ai visitatori ed agli enogastronomi tutto l'anno: venite a scoprire quale vino è il vostro preferito!

LUNEDì
15.00 - 19.00
MARTEDì - SABATO
9.00 - 12.00 & 15.00 - 19.00
DOMENICA
Chiuso

Entra a far parte del mondo Ca’ Bolani

Iscriviti alla nostra newsletter

    Fornisco il mio consenso al trattamento per attività di profilazione di persone fisiche sulla base delle informazioni disponibili ai Titolari del trattamento